Het Café
Re: Het Café
Hmm! hoor net van mijn leidinggevende dat het massief RVS is.
"La meilleure voiture française jamais construite"
Re: Het Café
Die wokpan wordt dan van onder af opgewarmd, dan werkt hij als een groot soort koekenpan waarin je min of meer frituurt.Breeze wrote: ↑Sat Dec 05, 2020 7:36 pmEven een update. Zojuist onze GIJ wok op de inductiekookplaat gezet en hij verwarmt probleemloos. Het contactoppervlak is enkel een ringvormige fundatie aan de onderzijde van de wok. Daarmee wordt mijn theorie bevestigd dat de luchtspleet en daarmee de vlakheid van de bodem, niet erg belangrijk is. Belangrijk is geschikt materiaal van de wok/pan.
Die GIJ Le Creuset pannen kan ik iedereen aanbevelen. Loeiduur en loeizwaar, maar ze bakken en braden geweldig.
Maar een echte wokpan is van dun plaatijzer en wordt bijna rondom verhit, ook de zijkanten worden heet door de gasvlammen die er omheen gaan. Door dan voortdurende te schudden en te roeren wok je de groenten, dat is een ander proces dan "frituren".
Groet,
JW
Re: Het Café
‘k Zal het doorgeven aan mijn leidinggevende.
Adri
Adri
Kia Ceed Break 1,6 GDi PHEV DynamicPlusLine
Alle toeters & bellen
Alle toeters & bellen
Re: Het Café
Henk, als het RVS 18/10 is, dan is alle hoop nog niet verloren. Zie het voorgaande.
Adri
Adri
Kia Ceed Break 1,6 GDi PHEV DynamicPlusLine
Alle toeters & bellen
Alle toeters & bellen
Re: Het Café
Even teruglezend:
Op die genoemde bakplaat (top-frie heet het geloof ik) staat uiteraard geen enkele vermelding omtrent de samenstelling van het RVS.![Embarrassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
De dikte van het effectieve gedeelte is trouwens slechts 12mm maar naar het schijnt is het s.g. van RVS hoger dan van gewoon ijzer/staal, vandaar mijn nogal ruwe schatting van 2cm.
Groet Henk
De realiteit is heel wat simpeler, heb gewoon die foto gemaakt toen ie nog nieuw was!
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Op die genoemde bakplaat (top-frie heet het geloof ik) staat uiteraard geen enkele vermelding omtrent de samenstelling van het RVS.
![Embarrassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
De dikte van het effectieve gedeelte is trouwens slechts 12mm maar naar het schijnt is het s.g. van RVS hoger dan van gewoon ijzer/staal, vandaar mijn nogal ruwe schatting van 2cm.
Groet Henk
"La meilleure voiture française jamais construite"
Re: Het Café
Met een magneetje weet je meer
En helemaal eens met wat Breeze schreef over die "eis van vlakheid".
Ik heb nog een heeeeel oud klein geëmailleerd braadpannetje van m'n moeder, hartstikke onvlak op de bodem. Dat doet het prima op de Inductie, het ideale pannetje om een rollade of een stuk beenham in te braden
Groet,
JW
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
En helemaal eens met wat Breeze schreef over die "eis van vlakheid".
Ik heb nog een heeeeel oud klein geëmailleerd braadpannetje van m'n moeder, hartstikke onvlak op de bodem. Dat doet het prima op de Inductie, het ideale pannetje om een rollade of een stuk beenham in te braden
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Groet,
JW
Re: Het Café
Toevallig gevlamd oranje van buiten en grijs van binnen?
Net even gecheckt: De affiniteit tussen voornoemde bakplaat en een magneet is heel behoorlijk, ze hebben duidelijk een "klik"![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Net even gecheckt: De affiniteit tussen voornoemde bakplaat en een magneet is heel behoorlijk, ze hebben duidelijk een "klik"
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
"La meilleure voiture française jamais construite"
Re: Het Café
Maar een bakplaat met een wanddikte van 20 - 12 mm is toch buiten alle proporties! Daar kom je met een Kalasjnikov nog niet doorheen.
Net even onze veelgeprezen GIJ Le Creuset pannen opgemeten en de 240 mm pan heeft een (zij)wanddikte van 4 mm. Nu heb je bij gietijzer wat meer wanddikte nodig om dezelfde robuustheid te bereiken als (roestvrij)staal. De treksterkte en taaiheid van gietijzer is nu eenmaal minder. Dus die bakplaatdikte is een raadsel voor mij. Daar moet wel een andere (duistere) reden voor zijn.
Oh en:
Adri
Net even onze veelgeprezen GIJ Le Creuset pannen opgemeten en de 240 mm pan heeft een (zij)wanddikte van 4 mm. Nu heb je bij gietijzer wat meer wanddikte nodig om dezelfde robuustheid te bereiken als (roestvrij)staal. De treksterkte en taaiheid van gietijzer is nu eenmaal minder. Dus die bakplaatdikte is een raadsel voor mij. Daar moet wel een andere (duistere) reden voor zijn.
Oh en:
N.B. ik wantrouw deze waarden van de eerste de beste website: https://www.tosec.nl/wiki/verschil-tussen-staal-en-rvs/ Mijn Polytechnisch Zakboekje zegt: Koolstofstaal (is meest voorkomend) 7 800 kg/m3; RVS 7 800 - 7 900 kg/m3RVS heeft een hogere dichtheid en is zwaarder dan staal. Staal is 7850 kg/m3 en RVS 7930 kg/m3. Staal is dus iets lichter dan roestvast staal
Adri
Last edited by Breeze on Sun Dec 06, 2020 9:26 pm, edited 3 times in total.
Kia Ceed Break 1,6 GDi PHEV DynamicPlusLine
Alle toeters & bellen
Alle toeters & bellen
Re: Het Café
Zoiets is het:
https://www.deschouwwitgoed.nl/boretti-frytop-bac30
https://www.deschouwwitgoed.nl/boretti-frytop-bac30
"La meilleure voiture française jamais construite"
Re: Het Café
Aha dat zal het zijn, meerdere lagen RVS tegen kromtrekken
.
Adri
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Adri
Kia Ceed Break 1,6 GDi PHEV DynamicPlusLine
Alle toeters & bellen
Alle toeters & bellen